LDA NEO

LDA NEO 8060 är ett kompakt SS-EN 54-16 certifierat PA / VA-system som garanterar en säker, snabb och kontrollerad utrymning. NEO är en avancerad nätverksbaserad och kostnadseffektiv anläggning för talat larm och ljuddistributions anläggningar på grund av dess banbrytande funktioner, utmärkt ljudkvalitet och flexibilitet.

Med programmet NEO Configurator (medföljer) är det möjligt att konfigurera utrustningen på distans och skapa händelser NEO Control är ett PC-baserat grafiskt program för operatörer

LDA SIME är en molnbaserad mjukvara för operatörer, anläggningsskötare och servicetekniker Den medger att man från valfri plattform (smartphone, platta, PC) kan styra och övervaka multipla anläggningar på olika behörighetsnivåer.

MER PÅLITLIG OCH HÅLLBAR

Förutom att vara ett certifierat EN 54-16 (0370-CPR-3261) system, är NEO gjord för att hålla och vara mycket pålitlig. Den har högkvalitativa och hållbara komponenter plus att systemet erbjuder specifika funktioner som går långt utöver minimikraven för att få certifikatet.

LÄTTARE ATT ANVÄNDA, INSTALLERA OCH UNDERHÅLLA

ONE är ett certifierat system som följer den internationella standarden EN 54-16 (0370-CPR-3206) och har en integrerad batteribackup och en kapsling, också certifierats EN 54-4.

SKALBAR
NEO är väldigt skalbar, antingen lokalt, bara genom direktanslutning av NEO-förlängningsenheter med Ethernet-kabel eller på ett distribuerat sätt med hjälp av Ethernet-switchar.

Utrymningslarm med talat meddelande

För att garantera säker lamdistribution är samtliga produkter verifierade mot europeiska apparatstandareder och harmoniserar med svenska regelverk och utförande normer.

Genom att välja apparatlösningar från LDA ger man fastigheten ett förstklassigt talat utrymningslarm som är redo att som en del i det tekniska brandskyddet rädda människoliv i händelse av brand eller annat nödläge.

Ljuddistribution är en viktig del i en verksamhet

Utöver att leverera förstklassiga lösningar för larmsignalering med talat larm ges fastigheten ett av marknadens mest kompetenta och flexibla system för ljuddistribution. Oavsett om man behöver en utropsanläggning, välljudande bakgrundsmusik eller att ljudsätta en arena med vrålande supportrar med upplevelseljud kommer LDAs marknadsledande lösningar för ljuddistribution och systemintegration ge mervärden.

LDA NEO

Högpresterande ljuddistributionssystem för Utrymningslarm med talat meddelande och integrerade anläggningar. Kan användas i alla typer av anläggningar och kan hantera 40 ljudingångar och upp till 1024 unika ljudzoner. Systemet kan decentraliseras och ljudöverföring över nätverk sker med studiokvalité.

Effektförstärkare från 120W till 1000W per kanal med variabel uteffekt, via mjukvaran kan respektive förstärkare få tilldelat hur mycket effekt den skall kunna hantera. Dessutom stöd för att ha flera EOL kort per högtalarkrets.

Som tillbehör finns NEO Control som är ett pc baserat grafiskt styr och övervaknings program.

LDA SIME

Ett unikt verktyg att grafiskt kunna fjärrstyra och övervaka ett eller flera NEO system i realtid via plattformar som smartphones, plattor och pc. För en anläggningsägare med flera system kan anläggningsskötare och operatörer enkelt handha anläggningar utan att vara på plats.

Som moduler till SIME finns även kalenderfunktioner, VOIP SIP telefon integration och TTS (text-to-speach). 

Utrymnings och systemmikrofoner

Till ONE och NEO kan flera externa utrymningsmikrofoner och systemmikrofoner anslutas via ACSI buss och enkelt manövrera anläggningen.

Manöverpaneler

Lokala ljudzoner manövreras enkelt via manöverpaneler och kan lokalt styra ljudtycknivå och programval